Go to corporate website
Tutkimus
search
Usein esitettyjä kysymyksiä
mapa

Voitte lähettää meille sähköpostitse kysymyksiä tuotteistamme.
Vastaamme tällä palstalla yleisesti kiinnostaviin kysymyksiin.

Kysymys: Minulla on TYTAN PRO pistooli ja TYTAN 65 PU-vaahto. Pistooli- ja pakkaus on ollut n.2kk.käyttämättä.( Vaahtoa on noin puolet jäljellä). Pistooli ei toimi. Liipasinta painettaessa ilma hieman pihisee. Olen yrittänyt irrottaa pistoolia pullosta, mutta ei pistooli irtoa kierteestä. Kierreosassa on hieman vaahtoa. Pistooli on n.3v.sitten hankittu ja on toiminut erinomaisesti.

Kysyn: Miten pitäisi toimia, että toiminta olisi turvallista.

Esko Kytöharju, VAASA

Vastaus: Hyvin olet pitänyt pistoolista huolta, kun noinkin pitkään olet samalla pistoolilla pärjännyt. Tosin
hyvällä hoidolla tuo PRO pistooli onkin melko pitkäikäinen, koska se on tehty kestämään mm. teflonilla pinnoitettujen sisäosien ansiosta. Nyt on valitettavasti joku pikku vuoto tainnut jäädä joko pistoolin kärkisuuttimen ja neulan tai sitten sinne kierreosan lähellä olevan pulloventtiilin ja pistoolin väliseen liitokseen. Tämä jälkimmäinen mahdollisuus voisi olla todennäköisempi, koska mainitsit se kierreosassa näkyvän pienen vaahtomäärän.

Pistoolisi saattaa olla vielä kyllä pelastettavissa. Mitään räjähdysvaaraa ei ole, vaikka sitä yrität siitä pullosta irrottaakin. Sen verran kannattaa varautua, että ottaa vaikkapa pahvilaatikon lähettyville, jos vaikka vaahtoa pääsee vuotamaan. Vaahto on helpompi poistaa tuoreena, eikä vasta kuivuneena.
Ensin voisi yrittää päältä päin pehmentää kierteeseen kuivunutta uretaania Cleanerilla, ruiskuttamalla sitä kierteen kohdille ja antaa vaikuttaa aikansa ja kokeilee sitten että irtoaako.

Kannattaa aina tarkastaa, että pullo on oikeilla kierteillä, ja että pullo on kierretty mahdollisimman tukalle niin että venttiili varmasti on kunnolla painunut tiivisti pistoolin vastakappaleeseen. Jos jättää pistoolin kiinni pulloon, jossa vielä on ainetta, niin kannattaa kuunnella ja tarkastella, että kuuluuko mistään vähäistäkään pihinää. Jos kuuluu, niin kannattaa ottaa pullo irti ja putsata pistooli ja venttiiliosa Cleanerilla. Usein puolikaskin pullo pelaa vielä toisellakin käyttökerralla jos vain venttiili menee kunnolla kiinni pistooliin. Mutta jos pullo jää vuotamaan, niin yleensä on seurauksena se, että ponnekaasut vuotaa ulos ja uretaani kuivuu pistooliin ja tukkii sen. Jos sinulla ei tuota pistoolin puhdistukseen tarkoitettua Cleaneria ole, niin sitä voit käydä hankkimassa rautakaupasta. Sieltä löytyy Tytan Professional Cleaner 500ml pullo, joka on nimenomaan tuohon tarkoitukseen oleva tuote.
Ei muuta kun onnea yritykseen ja toivottavasti näistä neuvoista oli teille jotain hyötyä.Palautetta:
Hei. Tällaista palvelua en ole vielä pitkän elämäni aikana koskaan kokenut. (täytän 16.8. 70v.) Mahtavaa, että autetaan Tumpeloa. Laitteeni oli lainassa, itse olen sen kanssa pärjännyt hyvin.

Minulla on ko. ainetta, mutta kun en saanut pulloa irti, jätin kokeilun sikseen. Mutta nyt yritän Sinun neuvoillasi pullon irrotusta. Muutaman päivän jälkeen, kunhan pullon käytölle on tarvetta.

Terv.esko Kytöharju VaasaKysymys: Mitä tarkoittaa 0% isosyanaattipäästöjä tai 0% MDI-päästöjä? Ja miten se vaikuttaa PU-vaahdon rakenteeseen?

Vastaus: MDI (4,4’-diphenylmethane diisocyanate) on ihmiselle vaarallinen isosyanaattikaasu. MDI päästöttömyys tarkoittaa, että isosyanaattipäästöt on saatu eliminoitua polyuretaanista asennuksen ja kuivumisen aikana. Näin ollen vaarallisia kaasuja ei pääse vapautumaan. Varsinkin ikkunan ja ovien ammattiasentajat altistuvat MDI:lle käyttäessään runsaasti PU-vaahtoja. Tytan Professional O2 PU-vaahdot ovat käyttäjälleen ja ympäristölle turvallisempia polyuretaanivaahtoja.
Tytan Professional O2 PU-vaahdot ovat samaa korkealuokkaista laatua kuin aikaisemmatkin Tytan Professional PU-vaahdot ja vaahtojen koostumus ja rakenne eivät muutu MDI päästöttömyyden takia.


Lisätietoa isosyanaateista:


http://www.ttl.fi/Internet/Suomi/Aihesivut/Kemikaaliturvallisuus/Valittua+kemikaalitietoa/Isosyanaatit.htm


Kysymys: Kun alan käyttää Moniasentovaahtoa, ei vaahto tule kunnolla ulos.

Vastaus: Salaisuus on siinä, että pulloa tulee ravista HYVIN! Niinkuin PU-vaahtopulloja yleensäkin. Pieni ranneliike ei laita komponentteja sekaisin. Moniasentovaahdot ovat erikoiskoostumuksia ja siksi ainakin 15 sekunnin edestakainen liike on välttämätön.Kysymys: Voiko vaahtoa käyttää pakkasella?

Vastaus: Kyllä voi. Meillä on markkinoiden ainoa Talvi-vaahto, tai oikeastaan kolme: pilli, pistooli sekä 65 litraa tuottava pistoolivaahto. Kaikki 750 ml:n pullossa.
Vaahto on kehitetty nimenomaan pakkaskäyttöön. Uuden kehittelyn ansiosta pulloa ei tarvitse lämmittää ja ulkolämpötila saa olla -10 astetta, pullo saa olla 0- -5 -astetta. Vaahto prosessoituu pakkasella tasalaatuiseksi ja pitää siten lämpö- ja eristävyysominaisuutensa.


Käytä siis Tytanin Talvivaahtoja niin Sinun ei tarvitse pelätä että vaahto jää "raa´aksi" sisältä.

Kysymys: Mitä vaahtoa voin käyttää palo-ovien ympärillä ja kohteissa joissa pitäisi estää savujen leviäminen, esim. läpiviennit?

Vastaus: Kysy kauppiaaltasi Tytanin B1-vaahtoa. Palon etenemistä hidastava PU-vaahto.

Kysymys: Pitäisi saada helposti laitettava eriste betonirenkaille, löytyykö? Muutenkin olen kiinnostunut tuotteesta joka laitetaan betonisille kohteille.

Vastaus: Valikoimastamme löytyy Tytan Betonirengasvaahto, pilli ja pistoolitoiminteisena. Se on kehitetty nimenomaan betonisaumojen liittämiseen. Kivijalat, elementit, kaivonrengas, likakaivot, muurikivet jne.
Huom! kaikki Tytan vaahdot on homesuojattu.

Kysymys: Vaikuttaako lämpötila vaahtoon?

Vastaus: Kyllähän se vaikuttaa. Vaahdon muodostuminen alkaa pullon ravistamisesta (muista ravistaa hyvin ainakin 15 sekunnin ajan) ja venttiilin kautta se päätyy pillin päähän. Lämpötila ja kosteus vaikuttavat vaahdon turpoamiseen. Mitä kylmempää, sitä kauemmin täytyy odottaa että vaahto on kokonaan kovettunut. Katso käyttöohjetta tässäkin kohdassa! Liian aikainen vaahdon leikkaaminen vaikuttaa vaahdon koostumukseen haitallisesti. Alustan kostuttaminen esim. suihkepullosta auttaa kuivumisprosessin alkamista ja vaahdosta tulee tasalaatuista.

Kysymys: Miksi vaahtoa jää pulloon?

Vastaus: Oletko säilyttänyt pulloa pysytysuorassa asennossa. Se on AINOA oikea asento, jottei ponnekaasu pääse vuotamaan venttiilistä.
Lisäksi pullo vaatii huolellisen ravistamisen.
Jos työ ei ole yhtäjaksoinen ja pilli puhalletaan auki vaahdosta useita kertoja, ponnekaasu loppuu pullosta.

Kysymys: Paljonko vaahtoa täytyy laitta ikkunan pokan tiivistämiseen että on riittävä U arvo
Tiivin asentaja 8.11.05

Vastaus: Normaalin puuelementtitalon U -arvo =0.20
Kivitalon jossa harkon leveys 400mm U -arvo =0.19
Ikkunan U -arvo=1.3
Polyuretaani vaahdon U -arvo=60mm 0.41
80 mm 0.32
100 mm 0.24
Oikea vertailu on lasin ja elementin puoliväli, koska tiivistettävä rako on yleensä muutamia senttejä ja pokan minimimitta on 120mm.
Täyttö on 90mm-100mm jolloin saavutetaan riitävä U -arvo. Huolehdi riittävästä tuuletusraosta, 1-2cm vajaus on hyvä peitelistan alla.
Ulkoilman puolella pitää huomioida Uv -säteilyhaitta, jos on vaara Uv -säteilystä, päällystä vaahto akryylimassalla.

Kysymys: Voiko polyuretaanivaahdolla liimata muurikiviä?

Vastaus: Tytan Betonirengasvaahdolla on erittäin hyvä liimautuvuus betonipintoihin ja hyvä kosteussuojaus, joten se soveltuu parhaiten ko. tarkoitukseen.

Lisätietoa tuotesivuiltamme B1 betonirengasvaahdosta.

Kysymys: Mitä eroa on tavallisella Tytan Pistoolivaahdolla ja Tytan 65 Pistoolivaahdolla?

Vastaus: Tytan 65 Pistoolivaahdossa on korkeampi tuotto, jopa 65 litraa sekä alhaisempi jälkiturpoaminen. Tytan 65 PU-vaahtoa suosittelemme erityisesti ikkuna- ja oviasennuksiin. Kaikkeen muuhun tiivistämiseen ja asentamiseen suosittelemme normaali pistoolivaahtoa.