Go to corporate website
Tutkimus
search

 
Lexy 50 O2 PU-moniasentovaahto
 

Lexy 60/50/40/30/20 O2 PU-moniasentovaahto on innovatiivinen käyttövalmis yksikomponenttinen tuote, jota suositellaan moneen käyttöön rakentamisessa: asentamiseen, tiivistämiseen, täyttämiseen ja eristämiseen. Alhainen jälkiturpoaminen ehkäisee ikkunan karmien taipumista. Modernin kemiallisen koostumuksen ansiosta vaahto ei pääse valumaan suorilta pinnoilta ja sitä voidaan asentaa kaikissa asennoissa (pullon lämpötila >15 ºC). Korkean alkulaajenemisen ansiosta, yhdestä pullosta on mahdollista saada jopa 135% enemmän vaahtoa normaaliin pillivaahtoon verrattuna. Innovatiivinen teknologia mahdollistaa lyhyemmän leikkausajan ja paljon tarkemman asentamisen, kuin tavalliset pillivaahdot. Se on homesuojattu, kestää kylmää ja kuumaa (-60ºC - +100ºC) ja on kosteuden kestävä. Kuivunutta vaahtoa voidaan leikata, hioa, päällystää tai maalata. Korkealuokkaiset Tytan Lexy O2 PU-moniasentovaahdot on valmistettu ISO 9001: 2000 mukaan.

 

Tytan O2 Lexy 50 PU –pillivaahto on myös luokiteltu M1 -luokan rakennusmateriaaliksi suomalaisen Rakennustietosäätiö RTS:n toimesta, mikä tarkoittaa, että kovettunut vaahto on hajuton eikä vapauta TVOC, formaldehydejä, ammoniakkia tai isosyanaatteja (MDI).

M1 -sertifikaatti

 

 • 0% MDI-päästöjä – Työturvallisuus lisääntyy
 • Uuden sukupolven venttiili – ei vuoda eikä tukkeudu
 • Alhainen jälkiturpoaminen – ei taivuta ikkunan karmeja
 • Tarkka asentaa
 • Kuivuu nopeasti
 • Työskentely kaikissa asennoissa ( pullon lämpötila > 15ºC)
 • Ympärivuotinen käyttö – käyttölämpötila 0ºC - +30ºC
 • Säästää työskentelyaikaa – voidaan leikata noin 40 minuutin kuluttua
 • Homesuojattu ja kosteuden kestävä
 • Pitkä varastointiaika - 18 kuukautta
 • Otsoniystävällinen, ei sisällä CFC tai HCFC

 • Ikkunoiden ja oven karmien asentamiseen, varsinkin leveisiin saumoihin
 • Vesijohtoverkoston, viemäriputkien ja keskuslämmitysyksiköiden lämpöeristämiseen
 • Seinäpaneelien, aaltopeltien, kattotiilien jne. kiinnittämiseen ja asentamiseen
 • Väliseinien, auton ja veneen hyttien äänieristämiseen ja tiivistämiseen
 • Valmiselementtien yhdistämiseen runkoasentamisessa

 

 

 

 

 Valmistelu – Työstöpinnan tulee olla puhdas, eikä sillä saa olla rasvaa. Pullon lämpötila tulee olla huoneen lämpötilassa (esim. laittamalla hetkeksi lämpimään veteen). Varoitus! Älä käytä kuumaa tai kiehuvaa vettä. Ravista pulloa useita kertoja ennen käyttöä. Poista suojaava korkki ja kierrä ohjain paikoilleen. Yli 0oC lämpötilassa on suositeltavaa kostuttaa työskentelypinta vedellä.
Käyttö – Pidä pulloa ylösalaisin ensimmäisen painalluksen aikana. Sen jälkeen voidaan käyttää missä asennossa tahansa asentamisen aikana. Täytä raot noin 70% (vaahto laajenee asentamisen jälkeen). Kovettumisen jälkeen poista ylimääräinen vaahto mekaanisesti (esim. veitsellä). Täysin kovettunut vaahto tulee suojata UV-säteilyltä tiivistemassalla, lastilla tai maalilla. Kun tauko työskenneltäessä kestää enemmän kuin 15 minuuttia, puhdista ohjain, venttiili ja ohjaimen pää PU-vaahdon puhdistusaineella. (huomioi erityisesti ohjaimen pään kunnollinen puhdistus). Jos ohjain tukkeutuu kovettuneesta vaahdosta, sen leikkaamista ei suositella, koska se vaikuttaa alentavasti vaahdon koostumukseen. Alemmissa lämpötiloissa suositellaan, ettei vaahtoon kosketa ennen täydellistä kovettumista. Liian aikainen vaahdon leikkaaminen turmelee vaahdon rakennetta ja ominaisuuksia.
Puhdistus – Puhdista tuoreena Tytan Professional Cleanerilla. Kovettumisen jälkeen voidaan poistaa vain mekaanisesti.
Huomioitavaa – Tuote ei kiinnity polyetyleeniin, polypropyleeniin, silikoniin eikä tefloniin. Ovien ja ikkunoiden asentamisessa tulee käyttää mekaanisia liittimiä ja kannattimia.

   
 

 

Käyttölämpötila

+0oC - +30oC

 

Pullon lämpötila

+0oC - +30oC

-

Jälkiturpoaminen

130 - 180 %

 

Leikkauskuiva

30-45 min.

+23oC:ssa, ilman kosteus 50% RH

Veden imeytyminen

≤1,5%

DIN 53428

Paloluokitus

F/B3

EN 13 501 / DIN 4102-1

Riittoisuus*


 

Lexy 60
Lexy 50
Lexy 40
Lexy 30
Lexy 20

56-60 l
46-50 l
36-40 l
26-30 l
18-20 l

pullon koko 1000 ml
pullon koko 800 ml
pullon koko 650 ml
pullon koko 520 ml
pullon koko 405 ml

*Maksimi riittoisuus vapaaseen tilaan mitattuna optimaalisissa olosuhteissa ( EN 291). Todellinen tulos riippuu suuresti vaahdotussauman leveydestä, pullon lämpötilasta, pinnan lämpötilasta, ilman kosteudesta, välineiden laadusta, mukaan lukien asentajan taidot.